Vila "Bela ruža" » Meni » Jelovnik
Jelovnik

Doručak

  • Omlet od jaja sa (šunkom, sirom ,šampinjonima)
  • Hemenegz
  • Bejkonenegz
  • Kuvana jaja

 

Hladan doručak

  • Hladan narezak (kulen, pečenica)
  • Sir feta
  • Sir trapist
  • Kajmak
  • Ruska salata
  • Riblja salata
  • Švedski rolat sa sirom i šunkom
  • Proja
  • Bajaderice (slagalica od šunke i kajmaka)
  • Pihtija (svinjsko meso u aspiku)

 

Topli doručak

  • Topli sendvič
  • Švajcarska šnicla
  • Pohovani sir
  • Punjeni pohovani plačinci (ruska salata)
  • Šampinjoni na žaru
  • Uz izabrano jelo poslužićemo i maslac sa slatkim namazima (med, marmelada)

Doručak po izboru služimo od 7h
Doručak pre 7h može biti :
a) Hladni doručak (slani rolat; bajaderice; pihtija; pečenica; feta sir)
b) Slatki doručak (maslac i slatki namaz – med, marmelada)

NAPICI

  • Mleko
  • Bela kafa
  • Čokoladno mleko
  • Jogurt

INTERNACIONALNA KUHINJA

FRANCUSKA KUHINJA

  • Diplomatski turnedo (juneći file, šampinjoni na žaru, madera sos)
  • Šatobrajan (veći komad goveđeg filea u sosu od šunke sa voćnim spizom)
  • Pileći Orli (pileći file u orli sosu)

 

ITALIJANSKA KUHINJA

  • Kotlet Bolonjese (punjen šunkom i kačkavaljem, paniran, gratiniran besamel sosom) prilog –špageti Bolonjese
  • Turnedo Rosini (murnedoi od junećeg filea sa šampinjonima u madera sosu)
  • Špageti sa plodovima mora

 

RUSKA KUHINJA

  • Tartar biftek (sirov juneći file sa raznim začinima)
  • Kijevski kotlet (pileći file sa maslacem, paniran)

 

NEMAČKA KUHINJA

  • Fefer stek (juneći file u fefer sosu)

 

ARGENTINSKA KUHINJA

  • Argentina biftek (juneći file u pikantnom Argentino sosu)

RIBA

REČNA RIBA

  • Smuđ kg.
  • Som kg.
  • Pastrmka kg.
  • Dimljeni šaran kg.
  • Prženi šaran kg.

 

MORSKA RIBA I RAKOVI

  • Lignje (na žaru / pohovane / frigane)
  • Lignje punjene kracima
  • Lignje punjene šunkom i sirom
  • Orada (na žaru / lešo)
  • Zubatac (na žaru / ležo)
  • San Pjer (na žaru / lešo)
  • Oslić kg.
  • Škampi – Gambori kg. (na žaru / buzaru, dinstani u sosu od paradajza)
  • Jastog kg.

PRILOZI

  • Garnitura povrća
  • Pomfrit
  • Dalmatinsko varivo (slani krompir sa blitvom)
  • Pirinač
  • Šargarepa
  • Grašak
  • Blitva

SPECIJALITETI KUĆE

  • Stek “Vila Bela Ruža” (cvinjski file punjen šunkom i sirom u šampinjon sosu)
  • Plata “Vila Bela Ruža” (juneći file, juneći kare, medaljon od svinjskog filea, punjeni svinjski file, medaljon od pilećeg filea)
  • Mešano meso “Vila Bela Ruža” (mešani roštilj)
  • Pileći stek “Vila Bela Ruža” (pileći batak u svinjskoj maramici)
  • Piletina a la “Vila Bela Ruža” (pileći file sa pečenicom u šampinjon sosu)

JELA PO NARUDŽBINI

  • Biftek (juneći file na žaru sa jajetom)
  • File na poseban način (svinjski file na žaru sa dinstanim lukom i besamel sos)
  • File punjen na poseban način (file punjen šunkom i trapistom, paniran, gratiniran)
  • Rozbif na žaru
  • Rozbif na gurmanski način (juneći rozbif rolovan pilelćim fileom, hamburškom slaninom
  • Svinjski medaljoni u šampinjon sosu (turnedoi od svinjskog filea)
  • Juneći medaljoni u šampinjon sosu
  • Kotlet na žaru
  • Bela vešalica
  • Bela vešalica u maramici
  • Punjena bela vešalica maramici (svinjski file punjen kajmakom i pečenicom u svinjskoj maramici)
  • Ražnjići (svinjski file na žaru)
  • Punjeni ražnjići (svinjski file punjen kačkavaljem i slaninom na žaru)
  • Banjalučka šnicla
  • Bečka šnicla
  • Natur šnicla
  • Pariska šnicla
  • Šampinjon šnicla